hannuptrytila

Maan magneettikentät ja niiden vaikutus joihinkin ihmisiin.

Tämä blogikirjoitus koskee lähinnä sähköherkkiä, mutta muidenkin on hyvä tietää näistä asioista.

 

Kuten olen aikaisemmassani blogissani ja kirjassanikin kertonut, muuttuvat magneettikentät vaikuttavat joidenkin ihmisten hyvinvointiin. Itse en siedä voimakkaita muuttuvia magneettikenttiä, kuten kaukolämmöstä aiheutuvia.

Samanlaista muuttuvaa magneettikenttää tulee myös taivaalta. Ilmatieteen laitoksella on mainio palvelu:

 

http://space.fmi.fi/image/realtime/FIN/

 

Sieltä näkyvä reaaliaikainen data on samantyyppistä kuin itse mittaamani kaukolämpöputkista ja kylmälaitteista mittamani arvot. Tyypillisesti 300-1000 nanoteslan (nT) nopeat vaihtelut aiheuttavat kurjan olon.

Huom. näiden magneettikenttien perustasolla ei ole mitään merkitystä.

Z-komponenttikin on yli 50 000 nT, mutta koska se on muuttumaton, se ei haittaa. Vähän kuin pitäisi kestomagneettia kädessään, ei tunnu miltään. Vain nopeat muutokset haittaavat.

Ihmisen luomat keinotekoiset muutokset ovat haittaavia. Niitä ovat generaattorit, sähkömoottorit, kompressorit, kaukolämpö, kylmälaitteet yms, jotka on mitattavissa magneettikenttämittarilla.

Tein tänään mittauksia Karkkilassa, ja sain paljon oivalluksia jotka kirjoitin nyt tähän blogikirjoitukseen.

Koska olen jo oppinut, että talo jossa on maalämpö on vähemmän haitallinen kuin kaukolämmitetty, ihmettelin Karkkilan arvoja maalämpötaloissa (40-100 nT). Syy paljastui nopeasti, myös maalämpötalojen edessä kadun alla kulkee kaukolämpöputkisto, joka antoi jopa 1000 nT arvoja.

Nykyisessä kodissani Tuusulassa arvo on 5-8 nT, mikä on oikein hyvä arvo Suomessa. Kuitenkin taivaalta tulee magneettikenttiä joita mittarini ei tunnista, mutta nettipalvelu tunnistaa. Joskus on kurja olo ja se menee ihan tämän netin käyrästön mukaan.

2 viikkoa sitten käydessäni Gran Canarialla suurimmat arvot jäivät alle 10 nanoteslan. Siellä ei ole kaukolämpöä, eivätkä auringon tuottamat magneettimyrskyt yllä niin etelään. Olo oli koko reissun ajan hyvä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat